25.09-28.10.2017

Kiełbasa podwawelska ekstra, krakowska sucha i żywiecka z certyfikatem QAFP częścią targów POLAGRA FOOD

Targi POLAGRA FOOD to jedno z najważniejszych wydarzeń spożywczych, które po raz kolejny przykuło uwagę tysięcy wystawców i odwiedzających. Nie mogło tam zabraknąć stoiska degustacyjnego pod hasłem „Oda do jakości. Kompozycja wybornego smaku”, promującego kiełbasy wytworzone w systemie jakości żywności.

Międzynarodowe Targi Spożywcze POLAGRA FOOD to miejsce, do którego udają się wszyscy zainteresowani wysoką jakością produktów spożywczych. To doskonała okazja na poznanie nowych marek i tradycyjnych receptur, a także okazja na pozyskanie nowych kontaktów biznesowych i podtrzymanie zawartych już relacji. POLAGRA FOOD jest miejscem, które każdego roku skupia szereg profesjonalistów i ekspertów w dziedzinie żywności. 25 września udaliśmy się, więc do Poznania, by przekonać odwiedzających o smaku i jakości kampanijnych kiełbas.

W ramach kampanii informacyjno-promocyjnej „Linia produktów z Łukowa – Gwarancją Jakości QAFP”, przeprowadziliśmy degustację trzech potraw bazujących na promowanych kiełbasach. Uczestnicy poznańskich targów mieli okazję spróbować kiełbasy żywieckiej, kiełbasy krakowskiej i podwawelskiej, przygotowanych przez kucharzy w formie wykwintnych dań. W tym czasie, dwie hostessy przeprowadzały dodatkową degustację kiełbas, wręczając zainteresowanym produkty promocyjne kampanii. Hostessy informowały uczestników POLAGRA FOOD o wyjątkowym smaku promowanych kiełbas, który wynika z wysokiej jakości surowca, z którego są zrobione, a ten pochodzi z certyfikowanych hodowli. Warto podkreślić, że hodowcy zobowiązani są przestrzegać skrupulatnie wytycznych związanych z doborem ras zwierząt, a także ich odpowiedniego żywienia. Hodowcy zobowiązani są także szanować dobrostan zwierząt. Ma to ogromny wpływ, na jakość i walory smakowe mięsa, które użyte jest do produkcji degustowanych kiełbas.

Targi POLAGRA FOOD to z pewnością świetne miejsce dla tych, którzy poszukują nowych rozwiązań i inspiracji kulinarnych. Mamy nadzieję, że promowane kiełbasy zostały zauważone, a ich walory smakowe uzyskały kolejnych zwolenników. Chcemy dodać, że poznańskie targi to wydarzenie atrakcyjne również ze względu na towarzyszące konferencje, szkolenia i panele dyskusyjne. Merytoryczna wiedza i doświadczenie prelegentów są zaskakujące, a profesjonalizm organizatorów sprawia, że targi POLAGRA FOOD prezentują prawdziwie wysoki poziom.